Pyszny na śniadanie, lunch lub przekąskę.
Składniki:
- 1 jajko
- 1-2 łyżki dowolnej mąki (u mnie akurat ziemniaczana)
- trochę brązowego cukru
- szczypta soli (naprawdę niewielka!)
- dowolne dodatki, np. migdały, rodzynki i nektarynka
Oddzielamy białko od żółtka. Białko ubijamy na sztywno, dodając sól. Osobno mieszamy żółtko z mąką, cukrem, rodzynkami i migdałami. Dodajemy do białka i delikatnie łączymy.
Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, wylewamy ciasto i smażymy z dwóch stron do zarumienienia.
Można jeszcze oprószyć cukrem pudrem.
Smacznego! :) :)
Przepis na inny omlet - tym razem na słono - podawałam tutaj ;)
Super quick omelette! Yummy!
Muszę kiedyś sobie coś takiego zaserwować na śniadanie! ;)
OdpowiedzUsuńBardzo polecam ;) :)
UsuńWiesz kochana, ze w takim wydaniu nigdy nie robiłam! Koniecznie muszę zrobić:)
OdpowiedzUsuńściskam cieplutko
a u Ciebie znów pysznie:)
OdpowiedzUsuńwow jaki genialny przepis!! wygląda bardzo smakowicie. Też sobie zrobię taki biszkopt :)
OdpowiedzUsuńwygląda smakowicie;)
OdpowiedzUsuńooo w końcu coś niepiekarnikowego ;D ten przepis na pewno wypróbuję :D
OdpowiedzUsuń