Przepis pochodzi z książki Superfood na co dzień Jamiego Olivera, ja jednak zrezygnowałam z szaszłyków, a od siebie dodałam granat i pieprz :)
Składniki:
- 2 czerwona pomarańcze (lub zwykłe)
- 100-150 g szpinaku
- cytryna
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 20 g fety
- pestki z połowy granatu
- pieprz
- oliwa
Przytnij pomarańcze od góry i dołu, obierz ze skórki i pokrój na plasterki. Szpinak dopraw sokiem z cytryny i oliwą. Ułóż go razem z pomarańczami na półmisku, pokrusz fetę, posyp pestkami granatu. Skrop octem balsamicznym i dopraw pieprzem.
Smacznego! :)
Oryginalny przepis do zobaczenia tutaj.
Salad with spinach, blood oranges, feta and pomegranate seeds! (from Jamie Oliver's recipe)
Wygląda smacznie ;)
OdpowiedzUsuńAle pyszności:)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam i miłego tygodnia życzę!!!